Diepe Gronden

 

In deze miniserie speelt Linda de Mol de rol van Anna van Kessel, een gedragsdeskundige die werkzaam is bij de Nationale Politie en op verschillende plekken in Nederland wordt ingezet om te adviseren bij (moord)onderzoeken.

In dit geval wordt haar hulp gevraagd bij een zaak in het oosten van het land. In Zwartsluis is het lichaam van een meisje van 17 in het water gevonden. Ze had een plastic zak om haar hoofd en was naakt, dus wordt er al snel gedacht aan een seksueel motief. Omdat het hier mogelijk om een dader gaat die misschien een nieuw slachtoffer maakt, ontstaat er een race tegen de klok om deze dader zo snel mogelijk te vinden.

Anna wordt geconfronteerd met heftige verhalen, die ook hun weerslag op háár hebben. Want ook Anna wordt gekweld door spoken uit het verleden die door deze zaak tot leven worden gewekt.

Diepe Gronden is een dynamische, spannende en dramatische thrillerserie, waarin de kijker wordt uitgedaagd om mee te puzzelen naar de dader. En dat alles tegen een decor zoals je dat minder vaak ziet in Nederlands tv-drama: het schitterende landschap van de provincie.

Alle afleveringen zijn nu te zien bij Videoland.

 

 

“Diepe Gronden is dramatische en spannende miniserie in Hollands Glorie.”

– Gids.tv –

 

“Diepe Gronden is uiterst vermakelijk.”

– de Lagarde –

Scenarioschrijver van 4 afleveringen

Cast
Linda de Mol, Egbert-Jan Weeber, Hannah Hoekstra, Peter Blok, e.a.

Regie
Will Koopman

Producent
ITV Studios i.o.v. SBS 6

Jaar 
2022