De 12 van Schouwendam

 

Schouwendam gaat al jaren gebukt onder twee raadselachtige verdwijningen. Van de 17-jarige Olaf en de 16-jarige Alice ontbreekt sinds de zomer van 1995 ieder spoor. Nu, 25 jaar later, duikt een onbekende man van rond de 40 op in het dorp. Hij zegt zelf niet te weten wie hij is, maar de gelijkenis is treffend: is hij in werkelijkheid de teruggekeerde Olaf? Maar waar is hij dan al die tijd geweest? En waarom zijn al zijn herinneringen aan Schouwendam verdwenen? En als hij Olaf is, wat weet hij dan over de vermiste Alice?

Zijn verschijning wekt het verleden explosief tot leven bij de inwoners van Schouwendam. Alleen: wie liegt en wie spreekt de waarheid over wat er in 1995 is gebeurd? Als er vervolgens dodelijke slachtoffers beginnen te vallen, slaat in Schouwendam de paranoia toe en vertrouwt niemand elkaar nog.

In De 12 van Schouwendam volgen we niet alleen de spanningen in het heden, maar zien we tegelijkertijd wat er 25 jaar geleden is gebeurd in aanloop naar de dubbele verdwijning.

Bekijk hier de trailer

 

 

“De 12 van Schouwendam is een prima thriller uit Nederland: spannend en met goed acteerwerk.”

– VARA Gids –

 

“…lijkt in sommige opzichten veel op Britse en Scandinavische thrillers.”

– de Lagarde –

Bedenker format, scenarioschrijver en creative producer, 10 afleveringen

Cast
Gijs Naber, Carine Crutzen, Huub Stapel, Joop Keesmaat, Benja Bruijning, Fockeline Ouwerkerk, Matthijs van de Sande Bakhuijzen, Eva Laurenssen, e.a.

Regie 
Anne van der Linden, André van Duren

Producent 
Endemol Shine i.o.v. Videoland

Jaar 
2019