De 12 van Oldenheim

 

In De 12 van Oldenheim volgen we de levens van de inwoners van Oldenheim, een oer-Hollands dorp waar families al generaties lang wonen. Zo leren we een makelaar kennen die een dubbelleven leidt, een ambitieuze bankmanager met psychische problemen, een apotheker die zich bezighoudt met praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen en een overspannen docent op een middelbare school.

Dan slaat het noodlot toe. Tijdens een zomerse nacht verdwijnt de zestienjarige Nine. Haar fiets wordt gevonden in een sloot, er zijn geen sporen van geweld en niemand weet waar ze gebleven is. Is ze ontvoerd? Is ze ervandoor gegaan? Was het een ongeluk? Leeft ze of is ze dood? Er volgt een grootse zoekactie, maar zonder resultaat. Terwijl deze zaak de gemoederen bezighoudt, verdwijnt kort daarna een tweede inwoner van Oldenheim. Twee vermissingen in zo’n korte tijd, dat kan toch geen toeval zijn?

En daar blijft het niet bij…

Bekijk hier de trailer

Bekijk hier de eerste scene

Meer informatie op de website van Videoland

 

 

“Goed verhaal, goede cast, slim bingemateriaal”

– de Volkskrant –

Bedenker format, scenarioschrijver en creative producer, 12 afleveringen

Cast
Noortje Herlaar, Nasrdin Dchar, Fedja van Huet, Olga Zuiderhoek, Rifka Lodeizen, Guy Clemens, Kees Boot, Saskia Temmink, Gaite Jansen, Aus Greidanus sr., Reinout Bussemaker, Eric van Sauers, Ellis van den Brink, e.a.

Regie
Anne van der Linden, Remy van Heugten

Producent
Endemol Nederland i.o.v. Videoland / RTL 4

Jaar 
2017